مبلمان سینمایی در سالن های سینمایی امروزه به عنوان یک دغدغه برای طراحان می باشد.
طراحی یک سالن سینمایی دارای استانداردهایی است که در صورت رعایت نکردن آن ها طراحی و اجرا دچار مشکل خواهد شد.
برای اینکه یک سالن سینمایی کارآمد و زیبا طراحی کنیم باید تمامی استانداردها را در نظر بگیریم. در مقالات قبلی به برخی از این استانداردها و ویژگی های صندلی سینمایی و مبلمان سینمایی در سالن های سینمایی از جمله آکوستیک بودن و زیبا شناسی و … پرداختیم .
در این مقاله به ادامه استانداردها و ویژگی ها خواهیم پرداخت.
یک نکته ای که در طراحی سالن سینمایی و صندلی سینمایی باید به آن توجه کرد شکل سن و شکل کلی سالن می باشد.
طراحی سن در سال های آمفی تئاتر و یا سالن های همایشی مهمترین مسئله در طراحی سالن ها می باشد و علت آن هم این است که یک سالن بدون حضور تماشاچی معنایی نخواهد داشت بنابراین ارتباط با تماشاچی ها بسیار حائز اهمیت خواهد .
این ارتباط از طریق سن انجام خواهد شد. بنابراین نحوه طراحی آن ، نوع دیزاین ، محل قرارگیری و شکل آن بسیار مهم است.
در سالن های ۱۰۰ نفره و کمتر از آن ، شکل کلی سالن ها را به صورت چهار گوش و برای سالن هایی با ظرفیت بیش از ۱۰۰ نفر به صورت پله ای و شیبدار با رعایت اصول دید رسانی طراحی خواهد شد.اصول دید رسانی در طراحی سالن های سینمایی ، طراحی سالن های آمفی تئاتر و … زاویه دید بهتر را فراهم می کند.
نکته دیگر درباره شکل سالن این است که توزیع صندلی های سینمایی و یا صندلی های آمفی تئاتر در سالن های سینمایی و آمفی تئاتر در واقع به جایگاه و نحوه بستگی به شکل سالن ها دارد.
استانداردی که اکثر طراحان از آن استفاده می کنند چیدمان منحنی شکل صندلی ها می باشد به گونه ای که بتوان به تمامی نقاط خط دید داشت .
نقاط دید در استانداردها دید افقی و عمودی نامیده می شود.
به طور کلی سالن های سینمایی به سه بخش ورودی – سالن انتظار – بخش خدمات تقسیم بندی می شوند .
اولین مسله ای که به محض ورود به سالن ها به چشم می خورد سن نمایش سالن و صندلی های آن می باشد.
اندازه و ابعاد سن بر حسب مساحت کل سالن سینمایی می باشد.
معمولا و به صورت اصولی و مهندسی اندازه آن ۱۰/۱ مساحت کل می باشد.
سن خود دارای دو بخش اتاق فرمان و اتاق پشت صحنه می باشد.
دید افقی به معنای چیدمان صندلی سینمایی از سمت راست به سمت چپ سالن سینمایی می باشد.
به عنوان یک قاعده کلی، این صندلی های سینمایی باید ۴/۳ ام از اطراف صحنه را پر کنند. هر صندلی که دورتر از این ۴/۳ ام باشد ،دید مناسبی نخواهد داشت و در واقع پرت محسوب خواهد شد.
دید عمودی نیازمند بررسی خط دید از هر ردیف صندلی آمفی تئاتر تا بالاترین نقطه دید صحنه در سالن سینمایی می باشد .
همانطور که در در مقالات قبل به آن اشاره کردیم در یک سالن سینمایی نیز نحوه چیدمان و طراحی مبلمان سینمایی از مهمترین نکات می باشد.
به گونه ای که افرادی که روی صندلی نشستند مانع دیدن افراد ردیف های جلویی نشوند و در واقع یک سالن سینمایی نیاز است که به گونه ای طراحی شود که سرهای افراد در ردیف جلویی مانع دید آنها از پرده سینمایی و یا صحنه آمفی تئاتر نشود.
برای حل این مشکل تنها باید سالن را به نحوی طراحی کرد که هر ردیف صندلی در سالن های سینمایی و آمفی تئاتر در ارتفاع های مختلف باشند تا یک الگوی متمرکز ایجاد شود.
به این شکل، شیب سالن و ارتفاع پله ها و بالکن ها میتواند مشخص شود.
بسیار با اهمیت است که نتیجه، یک سطح شیب دار سهمی وار باشد نه یک شیب خطی باشد به نوعی که به راحتی بتوان صحنه را بدون هیچ مانعی دید.
به طور مشابه، این فرایند در پله های سالن و همچنین در بالکن ها باید وجود داشته باشد.
این عمل در استانداردها در واقع همان در نظر گرفتن خطوط عمودی می باشد.
پس به طور کلی می توان گفت که خط دید تماشاچیان در یک سالن سینمایی و سالن های آمفی تئاتر و همایشی بسیار اهمیت دارد و در طراحی سالن ها باید به آن توجه بسزایی کرد.
شرکت نوین چیر با مجربترین طراحان در زمینه طراحی مبلمان سینمایی ، صندلی سینمایی ، مبلمان سینمایی ، صندلی همایشی ، مبلمان اداری ، صندلی آمفی تئاتر ، طراحی سالن های نمایشی ، سالن های آمفی تئاتر ، سالن های سینمایی می باشد.