رنگ های مایع به دلیل دارا بودن حلال های شمیایی و تبخیر شدن آنها در خلال کاربری و خشک شدن، ضمن ایجاد آلودگی شدید زیست محیطی برای سلامتی انسان نیز مضر می باشد. بر این اساس رنگ پودری تنها جایگزین مناسبی است که توسط متخصصین این فن و پس از سالها تحقیق و تجربه کشف شده و اکنون بیش از ۹۵% صنایع در سطح جهان از آن استفاده می نماید.
– خطرات سلامتی کمتر، به علت عدم وجود حلال و مواد خطرناک آتشگیر و مسموم کننده
در این قسمت قطعات قبل از رنگ بایستی چربی گیری شده و توسط موادی مانند فسفاته و کروماته ، زیر سازی لازم جهت رنگ انجام شود . سپس توسط هوای گرم کاملا خشک خواهد شد . سیستم شستشو در انواع غوطه وری یا پاششی قابل طراحی ، ساخت ، نصب و راه اندازی است .
در این مرحله قطعات به کابین انتقال یافته و توسط دستگاه پاش رنگ ، رنگ آمیزی می شود .
رنگ اضافی در کف کابین جمع آوری می گردد و توسط سیستم بازیافت مکیده شده و ضمن خارج شدن ذرات اضافی ، رنگ خالص برای مصرف دوباره آماده می گردد .
قطعات رنگ آمیزی شده سپس به کوره انتقال یافته و رنگ در دمای حدود ۲۰۰-۱۸۰ درچه سانتیگراد پخته می شود . کوره پخت بخش حساس و دقیقی در واحدهای رنگ پودری بوده و بایستی در سر تا سر کوره دما یکنواخت باشد .
کوره پخت در انواع باکسی و یا تونلی قابل طراحی ، ساخت ، نصب و راه اندازی می باشد .
جهت انتقال منظم و پیوسته قطعات به خط رنگ از خط انتقال هوایی یا کانوایور استفاده می شود .
قطعات توسط آویزهای خاص آن قطعه به کانوایر متصل شده و در طول مسیر ، حرکتی منظم و پیوسته را بوجود می آورد .
در این سیستم شما می توانید انواع طرح ها از قبیل طرح چوب ، سنگ طبیعی ، و طرح های گرافیکی متنوع را به صورت فیلم بر روی قطعات فلزی مانند درب ها ، یراق آلات ، پروفیل ، آلومینیوم ، ظروف تفلون و . . . انتقال دهید .
به دلیل مغناطیسی بودن و ھمچنین نیازمندی این نوع رنگھا به دمای بسیار بالا برای پخت، این رنگ ھا عموما برای رنگ آمیزی سطوح فلزی بکار برده می شوند. عدم تغییر رنگ، مقاومت بی نظیر در برابر اشعه ھای نور خورشید و شرایط محیطی ھمانند بارش باران و برف و یخ زدگی، این رنگ را به بھترین گزینه برای رنگ آمیزی سطوحی چون بدنه ی اتومبیل ھا، ھواپیما ھا، موشک ھا و تمامی اشیا فلزی که در معرض مستقیم ھوا قرار دارند مبدل ساخته. شاید یکی از رایج ترین موارد مصرفی که در زندگی روزانه ی ھر فرد نیز قابل رویت است رنگ روی وسایل آشپزخانه مثل یخچال و فریزر، ماشین لیاسشویی، و … باشد. علی رغم مزایا و قابلیت ھای مثال زدنی این نوع پوشش، عواملی چون نیازمندی به حجم سرمایه ی اولیه ی بالا و ممکن نبودن اعمال رنگ در محل استفاده، موارد مصرف رنگ ھای
پودری را محدود کرده است. برخی دیگر از خواص این نوع رنگ ھا عبارت اند از: ھمگن بودن این پوشش به دلیل ایجاد یک لایه ی ضخیم و یکپارچه (تک جزیی بودن). – این رنگ ھا عاری از حلال میباشند. – رنگ ھای الکترواستاتیکی به دلیل نداشتن حلال و عدم ایجاد گاز ھای سمی در حین عملیات اعمال، آسیبی به – سلامت انسان وارد نمیکنند و ھمچنین خطری برای محیط زیست ندارند.
برای اولین بار در خاورمیانه، شرکت پارت دی سی موفق شده تا رنگ ھای پودری الکترواستاتیکی را نه بر سطوح فلزی، بلکه بر صفحات الیافدار با پایه ی سیمانی اعمال کند. از آنجایی که فایبر سمنت برد ھا عمر لایزال داشته و عمر مفید آنھا در صنعت ساختمان بیش از ۵٠ سال بوده، ترکیب رنگ ھای پودری الکترواستاتیکی و این صفحات سیمانی باعث ایجاد محصول نھایی ای گشته که در نمای ساختمان ھا و ھمچنین دیوارھای داخلی، به مصرف کنندگان این اطمینان خاطر را می دھد که ظاھر ساختمان پس از گذشت چندین دھه، ھمچنان مثل روز اول باشد. نکته ی حائز اھمیت این است که علاوه بر تمامی این مزایا و خواص بسیار، در براقیت و زیبایی این روش رنگ آمیزی نیز در نوع خود پیشتاز است و توسط آن می توان طیف نا محدودی از طرح ھا و رنگ ھا را بر روی سطوح بوجود آورد.
برخی از مزایای فایبر سمنت برد ھای رنگ شده با رنگ پودری الکترواستاتیک عبارت است از:
ضد خش،مقاوم در برابر ضربه و فشار مکینیکی –
مقاومت ٪ ١٠٠ در برابر گرما، سرما، آلاینده ھای موجود در جو، و یخ زدگی
عدم جذب آب و ضد آب بودن
مقاوم در برابر اشعھ ماورا بنفش خورشید
عدم تغییر رنگ با گذشت زمان
سھولت در شست و شو
زیبایی ظاھری و طیف گسترده ی رنگی.